Haber

Teknojen Dezenfeksiyon Kabininin Detaylı İncelemesi

Yeni dünya düzeninde yer alan Covid-19 neticesiyle bu virüsten korunma sağlamak ve aynı zamanda toplumsal hayatın sağlıklı bir şekilde devamlılığını korumak adına çeşitli yöntemler oluşturulmuştur. Özellikle günlük hayatta toplumsal alanlarda meydana gelen insan teması, virüsün yayılımında oldukça yüksek bir payda sağlamaktadır.

Toplumsal sağlığın korunması ve vaka sayısının toplumsal alanlarda çoğalmasını önlemek adına alınan çeşitli hijyen önlemleri mevcuttur. Toplumsal olarak geliştirilen ve virüsten korunma adına alınan sterilizasyon yöntemleri arasında dezenfeksiyon kabinleri yer alıyor.

Dezenfeksiyon kabini kişilerin üzerindeki sağlık açısından zararlı mikroorganizmaları arındırılarak hijyenik bir ortam sağlamak için geliştirilmiş bir yöntemdir. Kabin içerisinden geçerek dezenfekte edilen kişinin üzerinde yer alan mikroorganizmalardan arındırılması sağlanır. Bunun yanında el ve ayak dezenfeksiyonu için özel paspaslar bulunmaktadır. Bu yöntemlerle kişinin görünür tüm alanları dezenfekte edilmektedir.

Dezenfeksiyon Kabininin Önemi

Dezenfeksiyon kabinleri, toplumsal alanların kullanımı ve toplumsal alanların tercih edilme durumlarında bu alanların kullanım devamlılığın sağlıklı bir şekilde korunması adına oluşturulan yöntemler arasında yer alarak toplum sağlığının koruması için vardır. Pandemi döneminde toplumsal sağlığın en iyi şekilde korunabilmesine yönelik oluşturulan bu sistem insanların topluluk alanı oluşturduğu mekanların sterilizasyonunu sağlamak üzerine tasarlanmıştır.

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalarda verilen bilgilere göre virüslerin canlı veya cansız yüzey fark etmeksizin belirli aralıklarla yaşadığı gözlemlenmiştir. Karton ve mukavva gibi alanlarda 24 saate kadar: plastik, kumaş ve paslanmaz çelik yüzeylerde ise 2 ile 3 gün arasında virüsün canlı olarak kaldığı bulgularına varılmıştır.

Bu bulgulardan hareketle virüsün kapı kolları, plastik kaplama veya tezgâh gibi sert yüzeyli alanlarda uzun süre kalarak bulaşma riskini halen barındırdığı gözlemlenmiştir. Ancak dezenfeksiyon kabini ile dezenfekte edilen kişinin bir dakika içerisinde dezenfekte edilerek zararlı mikroorganizmalardan arındırılarak virüsün etkisiz hale getirilebileceği gözlemlenmiştir. Bu yüzden pandemi döneminde özellikle toplumsal alanlara kapı aralayan işletmeler mutlaka dezenfeksiyon kabinleri ile kişilere sterilizasyon sağlamalıdır.

Dezenfeksiyon Kabini Kullanım Alanları

Dezenfeksiyon kabinleri genel olarak topluma hizmet sağlayan kuruluşlar tarafından, dezenfeksiyon amaçlı tercih edilmektedir. Sağlık açısından güvenli malzemelerle üretilerek toplum sağlığını korumayı amaçlayan bu kabinler oldukça pratik ve kullanışlıdır. Bu kabinlerin kullanım alanları:

  • Metro girişleri,
  • Hastane girişleri,
  • Alışveriş merkezi girişleri,
  • Kafe girişleri,
  • Otel girişleri,
  • Havaalanları,
  • Kamu kurumları,
  • Spor salonları,
  • Pazar yerleri,
  • Okul girişleri,
  • Fabrika girişleri ve benzeri topluluk kuruluşlarında veya kalabalık mekanlarda özellikle pandemi döneminde sağlık gerekçelerinin beraberinde toplumsal sağlığın korunması adına kullanılmaktadır.

Dezenfeksiyon kabinleri kişiler üzerinde yer alan mikroorganizmaları yok ederek belirli süre içerisinde koruma sağlamaktadır. Bu kabinleri tercih eden işletmeler, insanların korktuğu ve çekindiği hastalık ve virüslerin bulaşma endişesinin önüne geçmekte ve mevcut işletmenin performansına da etki ederek, topluluğa hizmet veren işletmelerin tercihinin artışı da gözlemlenmektedir.

Bu postu değerlendir.

Son Yazılar

Sonradan Banyo Yapımı

Yatak odalarında ebeveyn banyosu bulunmayan evlerde sonradan banyo yapımı uygulaması ile ebeveyn banyo elde edilebiliyor.…

12 ay önce

IQOS Sigara Nedir?

Günümüzde insanlar iqos elektronik sigara modellerinden yararlanarak zararlı etkileri bir kenara bırakıyor. Süngerimsi filtre katmanı…

1 yıl önce

Modern Dış Cephe Kaplama Modelleri

Son yıllarda çok daha yaygınlaşan dış cephe mantolama firmaları arasında firmamız her zaman kaliteli ve…

1 yıl önce

Bursa’da Geleneksel Türk Kültürünü Yaşatıyoruz!

Almira Hotel Termal ve SPA merkezi içerisinde gelişmiş termal alanı ve gelenekselleşmiş Türk hamamı ile…

1 yıl önce

İngiltere’ye Gitmenin En Güvenilir Yolu

Günümüz koşullarında çok daha rahat bir şekilde İngiltere vizesi almanız için en güvenilir yolu gösteren…

1 yıl önce

Kaliteli Marka Kaliteli Hizmet

Arçelik Bursa olarak, çamaşır makineleri, buzdolapları, klimalar ve televizyonlar dahil olmak üzere çok çeşitli ev aletleri…

2 yıl önce