Kategori: Eğitim

Mesleki Yeterlilik Belgesi Nedir?

Belirli tehlike ve ağır çalışma koşulları içeren meslek grupları için alınması zorunlu olan mesleki yeterlilik belgesi T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafınca yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından verilmektedir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yetkilendirilen özel kurumlar tarafından verilen Mesleki Yeterlilik Belgesi belli başlı meslek gruplarında çalışacak kişilerin almasının zorunlu olduğu ve o kişinin mesleğe yeterliliğinin ibraz edebilmesi için gerekli olan belgedir. Mesleki yeterlilik kimliği için başvuruda bulunan kişiler mesleki yeterlilik sınavına girerek bu belgeyi kazanıp, mesleki yeterlilik belgesi gereken mesleklerde çalışmaya başlayabilirler.

Mesleki Yeterlilik Belgesi Nasıl Alınır?

Kişilerin Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından verilen mesleki yeterlilik belgesi alabilmesi için çalışmak istedikleri mesleğe ait yeterliliğinin olması ve MYK tarafından bu ulusal yeterlilikte sınav ve belgelendirme yapmak üzere yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşunun bulunması gereklidir.

Teori ve uygulamalı sınavlar sonucunda başarılı olduğunuz takdirde Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanmış olursunuz. Bunun yanında bir de Mesleki Yeterlilik Kimliği sahibi olmuş olursunuz. Sınavdan başarılı olup olmadığınızı MYK internet sitesinden sorgulama yolu ile öğrenebilir veya başvurduğunuz kurum ile iletişime geçerek sonucu öğrenebilirsiniz.

Yaşadığınız şehirde hangi kurumun ulusal yeterlilikte yetkilendirilmiş olup, olmadığını öğrenmek için MYK web sitesinde sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz. Örneğin İstanbul Mesleki Yeterlilik Belgesi gibi sorgulamalar sonucunda, bakanlık tarafından mesleki yeterlilik belgesi verebilen kurumları öğrenebilirsiniz.

5 / 5 ( 3 Değerlendirme )

Son Yazılar

Sonradan Banyo Yapımı

Yatak odalarında ebeveyn banyosu bulunmayan evlerde sonradan banyo yapımı uygulaması ile ebeveyn banyo elde edilebiliyor.…

11 ay önce

IQOS Sigara Nedir?

Günümüzde insanlar iqos elektronik sigara modellerinden yararlanarak zararlı etkileri bir kenara bırakıyor. Süngerimsi filtre katmanı…

1 yıl önce

Modern Dış Cephe Kaplama Modelleri

Son yıllarda çok daha yaygınlaşan dış cephe mantolama firmaları arasında firmamız her zaman kaliteli ve…

1 yıl önce

Bursa’da Geleneksel Türk Kültürünü Yaşatıyoruz!

Almira Hotel Termal ve SPA merkezi içerisinde gelişmiş termal alanı ve gelenekselleşmiş Türk hamamı ile…

1 yıl önce

İngiltere’ye Gitmenin En Güvenilir Yolu

Günümüz koşullarında çok daha rahat bir şekilde İngiltere vizesi almanız için en güvenilir yolu gösteren…

1 yıl önce

Kaliteli Marka Kaliteli Hizmet

Arçelik Bursa olarak, çamaşır makineleri, buzdolapları, klimalar ve televizyonlar dahil olmak üzere çok çeşitli ev aletleri…

2 yıl önce