Sağlık

İlkom’un El Dezenfektan Jelinin Detaylı İncelemesi

Tıp sektöründe sıklıkla kullanılan el dezenfektan jeli günlük hayatta da hızlı bir şekilde hijyen sağlamak adına kullanılmaktadır. Çünkü gün içinde temas edilen birçok yerde mikrop, bakteri ve virüs gibi zararlı organizmalar bulunmaktadır. Bu organizmaların bulundukları alanlara temas edilmesi ile de kişilerin ellerine bulaşmaktadırlar.

Bu bulaş temizlenmediği takdirde ise kişiler ellerini yüzüne veya diğer bölgelerine değdirmesi ile organizmaların bulaş alanı çoğalmaktadır. Böylece kişiler çeşitli hastalıklara yakalanma risklerini arttırmaktadır. Bu durumların önüne geçebilmek adına kullanılması gereken ürün ise İlkom el dezenfektan jeli olmaktadır.

Çünkü güvenilir bir marka sağlığınız açısından son derce önemlidir. El dezenfektan çeşitleri kullanım alanlarına, kıvamına ve içeriğine göre çeşitlenmektedir. Doğru bir tercih ile günlük olarak cildinizi veya eşyalarınızı mikroplardan arındırabilirsiniz. Ayrıca kuru ciltler, içerisinde bulunan onarıcı yağlar sayesinde nemlenmektedir. Ürünün kullanımı oldukça basittir. Avuç içine sıkılan jel elin dışı, parmak araları gibi alanlara yayılarak kullanılmalıdır. Mikropların en fazla yer ettiği alan olan parmak araları bu kısımda son derce önemlidir.

El Dezenfektan Jeli Seçimi

Pazar, alışveriş merkezi gibi toplu alanlarda sıklıkla tercih edilen el dezenfektanları kişileri birçok hastalıktan korumaktadır. Ürün temel itibari ile su veya alkol bazlı olmak üzere üretilmektedir. Dezenfeksiyon işlemi için vegan kolonya gibi birçok ürün çeşidi bulunmaktadır.

Fakat her dezenfektan bu hiyeni sağlayamadığı için satın alma sırasında bazı unsurlara dikkat edilmelidir. Peki el dezenfektan jeli satın alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

  • İlk olarak bir el dezenfektan jeli alınmadan önce kullanım alanı belirlenmesi gereklidir. Bu kullanım alanına göre dezenfektan içerisindeki alkol oranı ayarlanmalıdır.
  • Hassas cildi olan veya alerjik reaksiyon gösteren kişiler kendilerine uygun çeşitleri seçmelidirler.
  • El dezenfektan jelinin nereden veya hangi markadan alındığı son derece önemlidir. Güvenilir ve kaliteli markalar tercih edilmelidir.
  • Seçilen ürünlerin alkol türü ve oranı dikkatlice incelenmelidir.
  • Satın aldığınız ürünlerin son kullanma tarihlerine dikkat etmeniz gereklidir. Eğer belirtilen süre içerisinde kullanmaz iseniz yeterli verimi alamayabilirsiniz.

İlkom El Dezenfektan Jeli

Birçok dezenfektan çeşidi bulunduğu gibi el ve yüz için ayrılan dezenfektan türleri vardır. Bu türlerin ikisi de canlı doku üzerinde kullanılabilen maddeler aracılığı ile üretilmektedir. El dezenfektan jeli, kullanıldığı alana hiçbir zarar vermeden steril bir yer olmasını sağlamaktadır.

Bu hijyenin yanı sıra İlkom el dezenfektan jeli içerisine vegan şampuan ürünlerinde de bulunan bitkisel esaslı hoş koku vermesi için bazı aromalar ve yağlar eklenmektedir. Bu aroma ve yağlar daha güzel bir koku sağlarken bir yandan da kullanıldığı alanı beslemektedir. Özellikle ellerinde tahriş veya çatlak olan kişiler el dezenfektan jeli sayesinde daha hızlı bir iyileşme sağlayabilmektedirler.

Ürünlerin içerisinde %60 ila %95 oranında alkol bulunmaktadır. Bu alkol oranı sayesinde mikroorganizmalar daha çabuk yok edilebilmektedir. Okulda, sporda, yolculukta, alışveriş merkezinde ya da pazarda hızlı ve kolay bir şekilde kullanabileceğiniz İlkom el dezenfektan jeli ile sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Bu postu değerlendir.

Son Yazılar

Sonradan Banyo Yapımı

Yatak odalarında ebeveyn banyosu bulunmayan evlerde sonradan banyo yapımı uygulaması ile ebeveyn banyo elde edilebiliyor.…

12 ay önce

IQOS Sigara Nedir?

Günümüzde insanlar iqos elektronik sigara modellerinden yararlanarak zararlı etkileri bir kenara bırakıyor. Süngerimsi filtre katmanı…

1 yıl önce

Modern Dış Cephe Kaplama Modelleri

Son yıllarda çok daha yaygınlaşan dış cephe mantolama firmaları arasında firmamız her zaman kaliteli ve…

1 yıl önce

Bursa’da Geleneksel Türk Kültürünü Yaşatıyoruz!

Almira Hotel Termal ve SPA merkezi içerisinde gelişmiş termal alanı ve gelenekselleşmiş Türk hamamı ile…

1 yıl önce

İngiltere’ye Gitmenin En Güvenilir Yolu

Günümüz koşullarında çok daha rahat bir şekilde İngiltere vizesi almanız için en güvenilir yolu gösteren…

1 yıl önce

Kaliteli Marka Kaliteli Hizmet

Arçelik Bursa olarak, çamaşır makineleri, buzdolapları, klimalar ve televizyonlar dahil olmak üzere çok çeşitli ev aletleri…

2 yıl önce