Kategori: Sağlık

Ameliyatsız Yüz Gençleştirme Yöntemleri

Op. Dr. Elif Seda Keskin ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemleri ve teknikleri ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı.

Cerrahi müdahaleden uzak durmak isterken aynı zamanda estetik bir görünüm elde etmek isteyenlerin tercih ettiği ameliyatsız yüz gençleştirme işlemleri, son yıllarda tercih edilen en popüler uygulamalar arasında gösterilebilir.

Cildi gençleştirmede son derece etkili olan yöntemlerin kalıcılığı , uygun zamanlı seans tekrarları ile , uzun yıllar devam eder. Yaşlanma sürecini yavaşlatarak daha güzel yaş almayı da sağlayan ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemleri, her geçen gün daha popüler hale gelirken , daha doğal ve daha genç bir görünüm yaratmak için kişilere önerilir.

En çok tercih edilen medikal estetik uygulamalar arasında yer alan ameliyatsız yüz gençleştirme işlemleri, gelişen teknolojilerden güç alarak daha başarılı sonuçlar elde etmek için kullanılır. Yıllar içinde;

  • Yerçekimi etkisi

  • Olumsuz yaşam şartları ve

  • Yaşa bağlı sağlık sorunları nedeniyle kollajen üretiminde azalma yaşanır.

Elastikiyetini kaybeden ciltte istenmeyen kırışıklıklar meydana gelir. Tecrübeli plastik cerrah ve dermatologlar eşliğinde gerçekleştirilen başarılı cilt gençleştirme işlemleriyle , yıllar içinde kaybolan sağlıklı görünüm geriye kazanılır.

Ameliyatsız Yüz Gençleştirme Yöntemleri Nelerdir?

Plastik cerrahlar ve uzman dermatologlar tarafından yapılan ameliyatsız yüz gençleştirme uygulamaları, farklı şekillerde yapılır.

Yaşlanma ile ortaya çıkan kırışıklıkların , çeşitli bölgelerdeki sarkmaların ve yaşla beraber oluşan ince çizgilerin ve benzeri deformasyonların hafifletilmesini sağlayan , ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemleri ile , daha genç bir cilt yaratılabilir.

En sık tercih edilen yöntemler arasında;

  1. Kilit askıyla yüz germe

  2. Dolgu enjeksiyonu

  3. Yüz mezoterapisi

  4. Gençlik aşısı uygulamaları

  5. Somon DNA uygulamaları

  6. Botoks uygulamaları

  7. Örümcek ağı

  8. Thermage ile yüz germe , fokus ultrason ile yüz germe ve ya altın iğne uygulaması gibi makine yöntemleri

  9. Endopeel uygulamaları sayılabilir.

Asimetri, ağrı ve benzeri komplikasyonlardan çekinen veya narkoz almak istemeyenler için en ideal yöntemler cerrahi olmayan uygulamalardır. Her cilt tipine özel farklı ihtiyaçlar oluşabileceği için tedavi öncesinde kapsamlı bir muayene şarttır. Cildin yapısına ve ihtiyaçlarına en uygun yöntem uzman tarafından belirlenerek uygulama planı oluşturulur.

Ameliyatsız Yüz Gençleştirme İşlemi Öncesinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yaşlılık belirtilerini 10 yıla kadar erteleyebilecek etkiye sahip olan ameliyatsız yüz gençleştirme operasyonu öncesinde kullanılan ilaçlar hakkında doktorun bilgilendirilmesi gerekir.

Kan sulandırıcı ilaç alanların işlem öncesindeki 7 gün boyunca kullanıma ara vermesi istenir. Kan pıhtılaşmasını engelleyecek gıda tüketilmemesine özen gösterilerek olası kanamalara karşı önlem alınmalıdır. Uygulamadan yaklaşık 4-5 gün öncesinde alkol kullanımına ara verilmelidir.

Ameliyatsız Yüz Gençleştirme İşlemi Kimler İçin Uygundur?

Uzmanlar tarafından yapılan muayene neticesine göre uygun bulunan herkes ameliyatsız yüz gençleştirme işlemi için uygundur.

Ancak ameliyatsız yüz gençleştirme işlemi;

  • Hamileler

  • Emziren genç anneler

  • Çene ve gıdı bölgesinde çok ileri derece sarkma olanlara önerilmez.

Ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemlerinin bazıları , aynı zamanda 30 yaş sonrası erken dönemde uygulanmaya başlanarak , kişilerin yaşlanma sürecini yavaşlatmaktada kullanılabilir.

Ameliyatsız Yüz Gençleştirme İşleminin Tekrarı Gerekir mi?

Yüz gençleştirme işleminin etkisi eğer uygun seans tekrarları yapılır ise , uzun yıllar hissedilir. Seans tekrarları mutlaka gerekecektir çünkü yaşlanmaya bağlı sebeplerle uygulamaların etkisinde azalma görülebilir. Doktorun uygun görmesi halinde ve cildin ihtiyaç duyduğu ölçüde belirlenecek seanslarla işlemler tekrar edilebilir.

Ameliyatsız Yüz Gençleştirmek Mümkün mü?

Genç ve güzel görünme isteği tarih boyunca var olmuştur ve olacaktır. Geçmiş yıllarda maskeler ve farklı uygulamalarla kalıcı pürüzsüzlük ve canlılık elde edilmeye çalışılırken günümüzde bu süreç teknolojiden alınan destekle daha güvenli, kalıcı, zahmetsiz ve başarılı bir şekilde uygulanabilmektedir.

  • Kısa sürede tamamlanan

  • Günlük hayatı etkilemeyen ve

  • Cerrahi olmayan işlemlerle estetik uygulamalar mümkündür.

Derin dokularda kollajen üretimini tetikleyen işlemler, ciltte sıkılaşma ve lifting etkisi sağlar. Cerrahi işleme bazen alternatif ya da destekleyici olarak yapılan minimal invaziv işlemler sayesinde günlük yaşam olumsuz yönde etkilenmeden istenen görüntüye ulaşılır.

Ameliyatsız Yüz Gençleştirmenin Etkisi Ne Kadar Sürer?

Kişiye özel farklı yöntemlerle gerçekleştirilen ameliyatsız yüz gençleştirme işlemleri, cilt altındaki kollajen üretimini yüksek seviyeye çıkarmayı amaçlar. En az 2 yıl boyunca yeniden estetik bir görünüm kazanan cilt 4-6 yıla kadar genç kalır.

Gündelik hayata ara vermeyi gerektirmeyen yöntemle, ciltte ödem ve kalıcı kızarıklık oluşmaz. Etkisi hemen görülen uygulamalar 6 ay içinde tam oturur ve etkisi uzun yıllar devam eder.

Ameliyatsız Yüz Gençleştirme Sonrası Süreç Nasıl İşler?

Lokal anestezi altında gerçekleştirilen işlemler ortalama 15 ila20 dakika sürer. Herhangi bir cerrahi kesi olmayan uygulamanın ardından kişi normal hayatına kaldığı yerden devam edebilir. Ciltte meydana gelebilecek hafif kızarıklık ya da morartılar 2-3 gün içerisinde kaybolur.

Uygulama öncesinde kullanılan anestezik kremler ağrı ihtimalini minimize eder. İşlem sonrası hafif kızarıklıklar ve ciltte kuruluk tamamen normaldir. Tedavi sonrası hekim tarafından önerilen kremler gerekli iseckullanılabilir.

Ameliyatsız Yüz Gençleştirme İşleminin Ardından Ciltte İz Kalır mı?

Çok ince uçlu iğneler yardımıyla yapılan işlemlerde yara izi veya leke meydana gelmez. Oluşabilecek pembeye yakın kızarıklıklar kısa sürede ortadan kalkar.

Uygulamanın 1 ila 2 ay sonrasında profesyonel cilt bakımı yaptırılabilir.

Ameliyatsız Yüz Gençleştirme İşleminin Avantajları Nelerdir?

Uygulama ameliyathane ortamında gerçekleşmez.Dolayısıyla kişi daha rahat , stretsiz ve keyifli bir süreç geçirir.

Cilt ve cilt altı dokuda yaşlanma etkilerini ortadan kaldıran yöntemler doğal kollajen üretimini aktif hale getirir. İşlemin avantajları arasında;

  • Sosyal yaşantıya kesintisiz devam edilmesi

  • Ağrı hissedilmemesi

  • Gerekli ise fazla yağ hücrelerinin yok edilmesi

  • Cilt elastikiyetinin artması

  • Cilt dokusunun pürüzsüzleşmesi sayılabilir.

Cerrahi operasyon sonunda hastanın hastanede yatması istenir. Sargılar çıkana kadar nekahat dönemine ihtiyaç duyulur. Ağrı ve şişlikler estetik cerrahisi sonrasında sık görülen ve beklenen durumlardır. Ameliyatsız yüz gençleştirme işleminde bir nekahat dönemi olmada , hızlı ve doğal sonuçlar elde edilir. Cildin kendini yenilemesinin ardından gözle görülür hal alan değişiklikler gerekli tekrar seansları ile uzun süre kalıcı etki gösterir.

Ameliyatsız Yüz Gençleştirme İşleminin Riskleri Nelerdir?

Herhangi bir cerrahi uygulamaya yer verilmeyen ameliyatsız yüz gençleştirme işlemlerinde komplikasyon riski ameliyatlara göre çok daha azdır ve tedavi süreci genelede daha pratik ve hızlıdır. Uygulamanın hemen ardından hayatına devam eden kişiler ciltteki olumlu etkiyi kısa süre içerisinde fark ederler.

Erken Yaşlanma Nedenleri Nelerdir?

Yüzün daha çabuk kırışmasına ve yaşlı görünmesine neden olan alışkanlıklar şu şekilde sıralanabilir.

  1. Gün içinde yapılan makyajın temizlenmemesi

  2. Cildin zararlı toksinlere maruz bırakılması

  3. Derinin genç kalmasını sağlayan vitaminlerin azalması

Gençleştirme uygulaması yaptıranların cilt temizliğiyle ilgili alışkanlıklarını olumlu yönde geliştirmesi , işlemden uzun süreli ve kalıcı sonuç alınmasını kolaylaştırır.

Ameliyatsız Yüz Gençleştirme Fiyatları 2021

Cildin ihtiyaçlarına uygun olarak kişiye özel belirlenen fiyatlar değişkenlik gösterir. Seans sayısının yanı sıra uygulama alanının büyüklüğü de bütçeye etki eder. Cerrahi müdahalelere nazaran çok daha ekonomik olan ameliyatsız yüz gençleştirme fiyatları ile ilgili güncel bilgileri almak için bizlere ulaşabilirsiniz.

Bu postu değerlendir.

Son Yazılar

Sonradan Banyo Yapımı

Yatak odalarında ebeveyn banyosu bulunmayan evlerde sonradan banyo yapımı uygulaması ile ebeveyn banyo elde edilebiliyor.…

12 ay önce

IQOS Sigara Nedir?

Günümüzde insanlar iqos elektronik sigara modellerinden yararlanarak zararlı etkileri bir kenara bırakıyor. Süngerimsi filtre katmanı…

1 yıl önce

Modern Dış Cephe Kaplama Modelleri

Son yıllarda çok daha yaygınlaşan dış cephe mantolama firmaları arasında firmamız her zaman kaliteli ve…

1 yıl önce

Bursa’da Geleneksel Türk Kültürünü Yaşatıyoruz!

Almira Hotel Termal ve SPA merkezi içerisinde gelişmiş termal alanı ve gelenekselleşmiş Türk hamamı ile…

1 yıl önce

İngiltere’ye Gitmenin En Güvenilir Yolu

Günümüz koşullarında çok daha rahat bir şekilde İngiltere vizesi almanız için en güvenilir yolu gösteren…

1 yıl önce

Kaliteli Marka Kaliteli Hizmet

Arçelik Bursa olarak, çamaşır makineleri, buzdolapları, klimalar ve televizyonlar dahil olmak üzere çok çeşitli ev aletleri…

2 yıl önce