İş Güvenliği Ne Zaman Zorunlu Kılındı?
Osgb yani; ortak sağlık ve güvenlik birimi işçilerin güvenliğini sağlıyabilmek amacıyla açılmış yeni sayılabilecek bir birimdir. Çok eski zamanlardan beri işçilerin başına gelen trajedik kazaları aşinayız. Uzmanlar bu kazaların çoğunun ufak ve oldukça kolay önlemler alınarak engellenebilecek kazalar olduğunu düşündüklerini belirterek bu konuda bir önlem alınması gerektiğine karar verdiler.
Bunun sonucunda belli bir sayı üzerinde işçi çalıştıran her kurumun bu konuda uzmanlaşmış bir çalışana sahip olmasını zorunlu kılmaya karar verdiler ve bu sayıyı 50 olarak belirlediler. Bu tip işyerleri aynı zamanda en az bir adet işyeri hekimi bulundurmak zorundadır. Bu hekim iş yerindeki herhangi bir çalışanın başına bir kaza geldiğinde acil müdehalede bulunmakla hükümlüdür. Aynı zamanda işçilerin günlük çalışma hayatlarında başlarına gelen ufak kazaların tedavilerinde de görev alır. Örneğin işyerinde bir işçinin kolu kırılması durumunda işyeri hekimi ilk yardım gereklerini yapar ve ambulansı aroyarak hasta daha kapsamlı bir hastaneye sevk edilir.
Fakat 1. yada 2. derece bir yanık durumunda hekim iş yerindeki kendine ait odasında buna müdehale edebilmektedir. İş yerinde konuya hakim uzman bir hekimin bulunması bazı kritik ve hayati tehlikesi bulunan vakalar için oldukça önemlidir. Bilinçli yapılan bir ilk yardım hastanın hayatını kurtarabilmektedir. Bu yeni sektör izmir osgb olarak izmirde, ve aydın osgb olarak aydında oldukça yaygınlaşmış ve 50 den fazla işçi çalıstıran neredeyse tüm işyeri sahipleri bünyelerinde bir uzman çalıştırmaya başlamıştır.
Yorum Yok