2021 Yılında Elektrikli Araç Şarj İstasyonlarının Kurulum Maliyetleri

2021 Yılında Elektrikli Araç Şarj İstasyonlarının Kurulum Maliyetleri

Elektrikli araçlara olan ilginin artması, elektrikli araç şarj istasyonlarına olan  ilgiyi de artırmıştır. Ortaya çıkan bu sektör halen başlangıç seviyesinde seyretmektedir. Bu durumun nedeni elektrikli araba şarj istasyonu noktalarının, yaşanılan gelişmeler sonrasında gerekli olan ihtiyacı karşılayamamasından dolayı kaynaklanmaktadır.

Ancak sektörün gelişmesi ile birlikte sektörün büyüme göstermesi, bu istasyonlara olan ihtiyacı giderek artırmaktadır. Hâl böyle olunca insanlar elektrikli araba şarj istasyonu kurulum maliyeti konusunda araştırmalara başlamışlardır.

Elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulum maliyetlerini etkileyen pek çok faktör bulunur. Bu faktörleri göz önünde bulundurarak, kurulum maliyetinizi belirlemeniz gerekmektedir. Önümüzdeki dönemlerde kullanılacak olan elektrikli araçların sayısının artması, elektrikli araç şarj istasyonlarına olan talebi de arttıracaktır ve bununla birlikte kurulum maliyeti açısından çeşitli bölgelerde faktörlere bağlı olarak farklı kurulum maliyetleri ortaya çıkabilmektedir .

Elektrikli Ara%C3%A7lar %C5%9Earj %C4%B0stasyonlar%C4%B1 Teknolojisi 3

2021 Yılında Kamusal Alanda Ve Evde Şarj İstasyonların Kurulum Maliyetleri

Kamusal alanda ve evde şarj istasyonlarının maliyetleri bazı kriterler söz konusu olduğunda farklılık göstermektedir. Bu kriterler maliyeti doğrudan etkileyerek, farklı elektrikli şarj istasyonu fiyatı ortaya çıkarmaktadır. Kamusal alanda şarj istasyonlarının kurulum maliyetini etkileyen kriterler aşağıdaki gibidir.

  • Birden fazla elektrikli aracın aynı anda şarj edilmesi durumunda, araçların daha hızlı şarj edilmesine olanak sağlayan güçlü cihazların olması gerekir. Bu durumda maliyeti doğrudan etkilemektedir.
  • Elektrikli araba şarj istasyonun kurulacak olan bölgedeki alanın altyapı durumu ve kurulacak alanın büyüklüğü maliyeti etkileyen unsurlardandır.
  • İstasyonun kurulacağı bölgenin enerji kapasitesinin durumu ise kurulum maliyetini doğrudan etkileyen unsurlar olarak karşınıza çıkmaktadır.

Elektrikli Ara%C3%A7lar %C5%9Earj %C4%B0stasyonlar%C4%B1 Teknolojisi 4

Evde şarj istasyonu kurulum maliyetini etkileyen kriterler ise;

  • Kurmak istediğiniz istasyonda, hızlı ya da normal şarj istasyonu alternatifinden herhangi bir tanesinin seçilmesi, maliyeti doğrudan etkileyerek fiyatta değişkenlik gösterebilir.

2021 Yılında Elektrikli Şarj Araç İstasyonlarında Araç Nasıl Şarj Edilmektedir?

Elektrikli arabalarda bulunan bataryalar, tıpkı cep telefonlarının evde şarj edilme şekline benzer bir şekilde şarj edilmektedir. Elektrikli araçlar, priz yardımı ile elektrik akımı verilerek, 8 ve 10 saat gibi bir zaman diliminde şarj edilmektedir. Bu sürenin uzun olması evdeki elektrik tesisatının amperinin düşük olmasından ve tek fazlı olmasından kaynaklanır.

Elektrikli Ara%C3%A7lar %C5%9Earj %C4%B0stasyonlar%C4%B1 Teknolojisi 6

Ev haricinde farklı bölgelerde kurulmuş olan elektrikli araç istasyonlarında, elektrikli araçlar daha kısa sürede şarj olabilmektedir. Bu tarz istasyonları benzinliklerde ve alışveriş merkezlerinde görebilmeniz mümkündür ve elektrikli araçların şarj süresi 30 ve 60 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanabilir.

Çoğu elektrikli araçlar, bu noktalarda 30 dakika içerisinde şarj olmaktadır. Tamamen şarj olmuş bir elektrikli araba 150 ile 600 kilometre arasında yol kat etmektedir. Sizde elektrikli arabalar veya arabaları şarj etmenize olanak sağlayan elektrikli araç istasyonları ve maliyetleri hakkında detaylı bilgilere ulaşmak istiyorsanız, ekonomiksarj.com sitesine girmeniz gerekir. Bu sitede merak ettiğiniz bütün bilgilere ulaşabilmeniz mümkündür.

sponsor reklam

Benzer Yazılar

Toz Aktif Karbon Hangi Alanlarda Kullanılır?

Toz Aktif Karbon Hangi Alanlarda Kullanılır?

Kimyasal ve Fiziksel Bağlı Polietilen Köpüklerin Farkları

Kimyasal ve Fiziksel Bağlı Polietilen Köpüklerin Farkları

Güneş Paneli İnverter İhtiyaçlarınız İçin Ekonomik Solar’a Danışın

Güneş Paneli İnverter İhtiyaçlarınız İçin Ekonomik Solar’a Danışın

İş Sağlık ve Güvenlik Birimleri

İş Sağlık ve Güvenlik Birimleri

Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir